Corynorhinus townsendiiTownsendi suurkõrv-nahkhiir

Autor Jen Sullivan

Geograafiline ulatus

Corynorhinus townsendiion laialdaselt levinud Põhja-Ameerika lääneosas, alates Kanada lõunaosast kuni Lõuna-Mehhikoni. Neil on märkimisväärne populatsioon kõigis Rocky Mountaini osariikides (Arizona, Colorado, Utah, Wyoming, Idaho ja Montana), aga ka Texases, Lõuna-Dakotas, Kansases, Arkansase loodeosas ja Missouri lõunaosas ning läänes läbi California, Oregoni ja Washingtoni.Corynorhinus townsendii townsendiion alamliik, mis arvatakse esinevat enamasti Vaikse ookeani loodeosas.Corynorhinus townsendii pallescenson tunduvalt kahvatum alamliik, mis asustab kõrbe elupaiku. Seal on alamliigi isoleeritud populatsioonidCorynorhinus townsendii, leitud Oklahoma idaosa koobastest jaCorynorhinus townsendii virginianus, leidub Kentucky ida- ja keskosas, Lääne-Virginia osariigis ja Virginia läänepoolseimas osas Potomaci ja Jamesi lisajõgede orgudes.(Adams, 2003; Barbour ja Davis, 1969; Chapman, 2007; Choate jt, 1994; Kunz ja Martin, 1982; Terwilliger ja Tate, 1995)

  • Biogeograafilised piirkonnad
  • arktiline
    • emakeelena

Elupaik

Enamik lääne populatsiooneCorynorhinus townsendiielavad mägimetsas. Seda tüüpi mets on paksult männi-, kuuse- ja haavapuid täis ning piiratud põõsaste ja rohumaadega. Kõrgematel kõrgustel on ümbritsev taimestik subalpiinne.Corynorhinus townsendii pallescenselab kuivades elupaikades, kus on piiratud kõrbevõsa taimestik, kuid ei ela äärmuslikes kõrbekeskkondades.Corynorhinus townsendii townsendiielavad Vaikse ookeani loodeosa niiskel rannikualal. idapoolsed populatsioonidCorynorhinus townsendiileidub tavaliselt tamme-hikkorimetsades.



Corynorhinus townsendiiinimesed valivad öömajad kõige sagedamini koobastes, kaljudes ja kaljuservades, kuid neid on leitud ka mahajäetud kaevandustest ja muudest tehisrajatistes. Tavaliselt valivad kolooniad ööbimiseks suhteliselt külmad kohad ja talvituid, kus õhuliikumine on märkimisväärne. Mahajäetud hooneid kasutatakse tavaliselt ainult suvel, talvel eelistatakse aga koopaid ja mahajäetud kaevandusi.



Ööbimiskohtadel on üldiselt lahtised laed, sest Townsendi suurkõrvalised nahkhiired ei rooma hästi. Nad eelistavad elupaiku, mis on peaaegu täiesti pimedad ja on inimeste häirimise suhtes äärmiselt tundlikud, mis põhjustab peaaegu alati kolooniate ümberasumist.(Adams, 2003; Barbour ja Davis, 1969; Chapman, 2007; Choate jt, 1994; Kunz ja Martin, 1982; Terwilliger ja Tate, 1995)

  • Elupaigapiirkonnad
  • parasvöötme
  • maapealne
  • Maapealsed bioomid
  • metsa
  • võsa metsa
  • mäed
  • Muud elupaiga omadused
  • koopad
  • Vahemiku kõrgus
    457 kuni 2743 m
    1499,34 kuni 8999,34 jalga

Füüsiline kirjeldus

Townsendi suurkõrvalised nahkhiired on keskmise suurusega laiade tiibadega nahkhiired. Neil on koonu mõlemal küljel kaks suurt lihavat näärmet. Koon on lühike, piklike ninasõõrmepiludega. Värvus on populatsiooniti erinev, kuigi kõik karusnahavärvid kipuvad olema pruunid või hallid. Juuksed on juurtest tumedamad kui otstes. Seljaosa võib olla kahvatu kaneelipruunist mustjaspruuni kuni kiltkivihallini. Kõhupool kipub olema kahvatu kuni kahvatupruun. Kõrvad on suured, tavaliselt üle 25 mm pikad ja ühendatud madala ribaga üle otsmiku. Kõrvad on tavaliselt lennu ajal ettepoole suunatud. Kui need nahkhiired magavad, on kõrvad tavaliselt üle pea rullitud alla ja tagasi, meenutades jäära sarvi, mis annab neile nahkhiirtele ühe nende hüüdnime, 'oinakõrvalised nahkhiired'.Corynorhinus townsendiimass võib olla vahemikus 5 g kuni 13 g.



Hambaravi valem on I 2/3, C 1/1, P 2/3, M 3/3 = 36.(Adams, 2003; Barbour ja Davis, 1969; Chapman, 2007; Choate jt, 1994; Kunz ja Martin, 1982; Terwilliger ja Tate, 1995)

  • Muud füüsilised omadused
  • endotermiline
  • heterotermiline
  • kahepoolne sümmeetria
  • Seksuaalne dimorfism
  • soost ühtmoodi
  • Vahemiku mass
    5 kuni 13 g
    0,18 kuni 0,46 untsi
  • Vahemiku pikkus
    90 kuni 115 mm
    3,54 kuni 4,53 tolli
  • Tiibade siruulatus
    297 kuni 320 mm
    11,69 kuni 12,60 tolli

Paljundamine

Küpsed isased alustavad spermatogeneesi suvel, saavutades haripunkti septembris. Emased kogevad suve lõpus lühikest proestrust. Estrus esineb sügisel, kopulatsioon toimub novembrist veebruarini. Townsendi suurkõrv-nahkhiired paarituvad pesitsushooajal korduvalt mitme partneriga. Isased sooritavad paaritumise, mille käigus nad lähenevad emasele, tehes valju, piiksuvat häält. Kui emane need vastu võtab, hõõrub isane oma koonuga üle emase näo, kaela, käsivarte ja kõhupinna. Isase koonul asuvad näärmed lõhnavad emaslooma enne kopulatsiooni, mille ajal emane on tavaliselt äkilises seisundis. Sperma säilitatakse emase reproduktiivtraktis kuni kevadeni, mil toimub ovulatsioon, implantatsioon ja tiinus.(Barbour ja Davis, 1969; Chapman, 2007; Kunz ja Martin, 1982; Wimsatt, 1977)

  • Paaritussüsteem
  • polügünnaarne (promiscuous)

Enamik sigimist toimub talvekuudel hibernacula ajal, haripunktis novembrist veebruarini. Mõned emasloomad seemendatakse enne talvevarjudele jõudmist. Tavaline tiinusperiood on 56–100 päeva, olenevalt ümbritseva õhu temperatuurist ja ajast, mille emane tiinuse ajal torporis veedab. Kevadel ja suvel moodustavad emased emakolooniad koobastes, kaevandustes ja hoonetes, isased aga elavad üksikult või väikestes poissmeeste kogumites. Enamik emasloomi sünnitab ainult ühe poega. Sünnituskolooniad lagunevad tavaliselt augustis, kuigi poegade kaotanud emased lahkuvad tavaliselt varem. Pärast sünnituskolooniate hajumist rändavad emased hibernakulasse ja ühinevad isastega. Noored emased paarituvad tavaliselt esimesel sügisel, isased aga alles pärast esimest eluaastat.(Adams, 2003; Barbour ja Davis, 1969; Chapman, 2007; de Magalhaes et al., 2005)



  • Peamised paljunemisomadused
  • iteropaarne
  • hooajaline aretus
  • gonokoor / gonokoristlik / kahekojaline (sood lahustuvad)
  • seksuaalne
  • elujõuline
  • sperma säilitamine
  • hilinenud väetamine
  • Sigimisintervall
    Townsendi suurkõrvad nahkhiired sigivad kord aastas.
  • Paaritumis hooaeg
    Sigimine toimub talvel, haripunktis novembrist veebruarini.
  • Keskmine järglaste arv
    üks
  • Tiinusperioodi vahemik
    56 kuni 100 päeva
  • Keskmine võõrutamise vanus
    6 nädalat
  • Vanusevahemik seksuaal- või reproduktiivküpsuses (naine)
    4 (madalat) kuud
  • Vanusevahemik seksuaal- või reproduktiivküpsuses (mees)
    1 (madal) aastat

Pojad sünnivad alasti ja nende kõrvad on mitmeks päevaks pärast sündi nende avamata silmade kohal volditud. Nad klammerduvad päeval oma ema keha külge ja koonduvad rühmadesse, kui emad öösel toituma lähevad. Pojad võõrutatakse vähemalt 6 nädala vanuselt ja iseseisvuvad varsti pärast seda.(Adams, 2003; Barbour ja Davis, 1969; Chapman, 2007; Kunz ja Martin, 1982)

  • Vanemate investeering
  • altricial
  • eelväetamine
    • varustamine
    • kaitstes
      • naissoost
  • eelkoorumine/sünd
    • varustamine
      • naissoost
    • kaitstes
      • naissoost
  • enne võõrutamist/väljalendu
    • varustamine
      • naissoost
    • kaitstes
      • naissoost
  • iseseisvuse eel

Eluiga / pikaealisus

Nahkhiirtel on pikaealisuse potentsiaal.Corynorhinus townsendiiüksikisikute eluiga on registreeritud üle kahekümne ühe aasta. Noorte suremus on aga kõrge, keskmiselt 38–54%. Kui pojad suudavad esimese eluaasta ellu jääda, tõuseb nende ellujäämisvõimalus igal aastal keskmiselt 80%-ni. On täheldatud, et eeldatav eluiga onCorynorhinus townsendiion vangistuses hoides palju lühem.(Barbour and Davis, 1969; de Magalhaes, et al., 2005; Gruver and Keinath, 2006)

pilte akita kutsikatest
  • Vahemiku eluiga
    Seisund: metsik
    21 (kõrge) aastat

Käitumine

Populatsiooni koosseis varieerub olenevalt aastaajast. Emased moodustavad suviti lasteaiakolooniaid, isased on aga tavaliselt üksikud. Mõnikord elavad mõlemad sugupooled samas suvemajas, kuigi nad tavaliselt kokku ei koondu. Pole täpselt teada, kuidas uued lasteaiakolooniad tekivad, emased ei lahku uusi kolooniaid rajama. Kogu koloonia liigub ühest öömajast teise. Koloonia suurus on piirkonniti erinev. Lääne populatsioonid elavad tavaliselt umbes tosinast kuni paarisajast isendist koosnevates kolooniates. Idas võib kolooniates olla 1000 või enam isendit. Pesimiskohad on tavaliselt hämara valgusega alal, täieliku pimeduse tsooni serval. Nende toitumisharjumustes väljendub nende eelistus vähese valguse või täieliku pimeduse jaoks. Townsendi suurkõrv-nahkhiired jätavad oma ööbimispaika toitu otsima alles väga hilisõhtul.Corynorhinus townsendiikobarad ei ole kunagi pragudes ega pragudes, sest nad ei rooma maandumiskohast eemale. Selle asemel koonduvad need avatud laega ruumidesse. Sageli ripuvad nad ühe jalaga. Magades kõverduvad nende kõrvad pea kohale tagasi, meenutades jäära sarvi. Neid on lihtne häirida ja nad kolivad enamasti pärast inimese häirimist elupaika.



Townsendi suurkõrvalised nahkhiired on ka mitmekülgsed flaierid, mis näitavad liikumist nooleviskamisest hõljumiseni. Maandumine on delikaatne, kuid väle manööver, mille käigus nahkhiir hüppab altpoolt, murrab tiivad kokku ning läheb kiiresti ümber ja haarab jalaga pinnast. See liik on äärmiselt osav püüniste ja võrkude vältimisel ning seda on vangistuses raske hoida.

Ema ja noore suhtlus on koloonia kõige keerulisem sotsiaalne suhtlus. Päeval klammerduvad pojad ema külge, kuid kui emad lähevad öösel välja toitma, jäävad pojad kobaratena maha. Emad tunnevad oma pojad ära kuulmissignaalide kaudu ja on teoreetiliselt väidetud, et emased kasutavad poegade lõhnastamiseks ka nina näärmeid.



Talveunestus toimub kogu koloonia levilas, tavaliselt kohtades, kus keskmine temperatuur on 55 kraadi Fahrenheiti (12,7 kraadi Celsiuse järgi) või vähem, kuid üle külmumise. Üksikud võivad talveunerežiimi ajal öömajade vahel vahetada, kuid ööbivad siiski kobarates. Üksikisikud hakkavad hibernakulasse jõudma hilissügisel ja jäävad kevade keskpaigani. On täheldatud, et isased valivad tavaliselt soojemad talveunepaigad ja liiguvad ka sagedamini kui emased. Energiaallikad talvekuudel on veel teadmata. Lendavaid putukaid on vähe ja nahkhiired ei salvesta piisavalt rasva, et rasvavarud saaksid olla peamiseks energiaallikaks. Nad säästavad soojust, hoides oma suuri tiibu kõhupinna kohal kokkuvoldituna ja tihedalt koos. Aasta soojadel kuudel kogevad Townsendi suurkõrvalised nahkhiired päevasel ajal igapäevaseid torporihooge.(Adams, 2003; Barbour ja Davis, 1969; Chapman, 2007; Kunz ja Martin, 1982)

  • Peamised käitumisviisid
  • troglofiilsed
  • kärbsed
  • öine
  • liikuv
  • istuv
  • talveunestus
  • igapäevane torpor
  • üksildane
  • Sotsiaalne
  • Vahemiku territooriumi suurus
    0,8 kuni 24 km ^ 2

Koduvahemik

Townsendi suurkõrvad nahkhiired ei rända pikki vahemaid. Nende levila piires võib neil olla mitu peidukohta sünnitus-/lasteaiakolooniate, poissmeeste kolooniate ja hiberancula jaoks. Üksikisikud võivad nende öömajade vahel liikuda igal ajal aasta jooksul, kuid vahemaad on üldiselt väikesed. Emased kalduvad tiinuse ajal oma toiduvarude ulatust laiendama, isastel aga taandub.(Adams, 2003; Barbour ja Davis, 1969; Chapman, 2007; Gruver ja Keinath, 2006; Kunz ja Martin, 1982)

Suhtlemine ja taju

Suurem osa selle liigi navigeerimisest ja tajumisest juhindub kajalokatsioonist. Suured kõrvadCorynorhinus townsendiipeegeldavad nende kasutatavaid madala sagedusega kajalokatsioonikõnesid ja nende tundlikkust helide tuvastamisel. Need nahkhiired võivad kõrvu pöörata, et keskenduda suunatud või liikuvale heliallikale. Kajalokatsioon saavutatakse kõris kiirete intensiivsete helide kiirgamisega. Erinevalt teistest imetajatest, kelle kuulmisorganid on ühendatud koljuga, on nahkhiirte kuulmisorganeid ümbritsetud rasvkoega ehk ninakõrvalurgetega, mis aitab summutada kõri helide juhtivust. Keskmise sisekõrva lihased tõmbuvad kokku enne iga sonari impulssi, nii et nahkhiire tekitatud mürad ei summutaks kõrvadesse vastuvõetavaid helisid. Välja saadetakse kõrgete signaalide impulsse, mis ulatuvad mitmest kuni paarisaja impulsini sekundis. Impulssid kestavad vaid paar tuhandikku sekundit. Pulsisagedus, kestus, helikõrgus ja sagedus varieeruvad olenevalt olukorrast. Kõrgsageduslikud helid (üle 20 kHz) on helid, mis tekivad kajalokatsiooni eesmärgil. Toitu otsides kasutavad Townsendi suurkõrvad nahkhiired madala sagedusega pikema kestusega impulsse, kuni nad leiavad söögikoha. Putuka asukoha tuvastamisel suurendatakse ja lüheneb pulsisagedus ning langetatakse sammu, et aidata putukat täpsemalt leida. Kui impulss tabab takistust, peegeldub see tagasi nahkhiire poole ja nahkhiir saab määrata objekti suuruse, kuju, tekstuuri, kauguse, suuna ja liikumise.

Kuulmistajul on oluline osa ka sotsiaalses suhtluses. Madala sagedusega helid (alla 20 kHz) jäävad inimese äratundmisulatusse ja neid kasutatakse tavaliselt sotsiaalseks suhtluseks. Need interaktsioonid hõlmavad koloonias olevate indiviidide vahelist vahekaugust, ema ja noore suhtlemist, suhtlust ja hoiatuskõnesid. Isased teevad kurameerimisel kõrgeid säutsuvaid hääli oma kavandatud paarilisele. Noored nahkhiired annavad unikaalseid hüüdeid, mis aitavad nende emadel koloonias eraldamise korral nende asukohta leida. Uuringud on näidanud, et aja jooksul arenevad noorte kõned üle sirinaks, kuid kui ema kuulis oma imiku kõne salvestist, mis oli nädal varem tehtud, vastas ta siiski.

Haistmissignaalide tähtsus Townsendi suurkõrvaliste nahkhiirte jaoks on ebaselge. On tõenäoline, et lõhn mängib rolli nii koloonias olevate indiviidide äratundmisel kui ka ema-imiku äratundmisel. On näidatud, et akustilised emissioonid on ema-imiku suhetes võtmetähtsusegaCorynorhinus townsendii, eriti kui imik võib olla haistmisulatusest väljas. Isasloomi on täheldatud enne kopulatsiooni emastel lõhnamärke, kasutades nende koonul asuvatest näärmetest väljuvaid eritusi.(Fenton, 1985; Hill ja Smith, 1984; Kunz ja Racey, 1998; Lacki jt, 2007; Mohr, 1976; Wimsatt, 1977)

küürutavad mänguasjad
  • Suhtluskanalid
  • visuaalne
  • akustiline
  • keemiline
  • Muud suhtlusviisid
  • lõhna jäljed
  • Tajumise kanalid
  • visuaalne
  • puudutada
  • akustiline
  • ultraheli
  • kajalokatsioon
  • keemiline

Toitumisharjumused

Townsendi suurkõrvalised nahkhiired toituvad peaaegu eranditult ööliblikatest (Lepidoptera), kuid on teada, et nad söövad ka mardikaid (Coleoptera), lendab (Diptera) ja muud väikesed putukad. Väikesed ööliblikad pikkusega 3–10 mm on kõige tavalisem saak. Lääne-nahkhiirte populatsioonid otsivad toitu tavaliselt tihedast lehestikust, kasutades madala sagedusega signaale, et määrata kindlaks putukate asukoht puude okste vahel. Virginia ja Kentucky populatsioone on aga täheldatud otsimas toitu metsa vahel, aga ka avamaal ja madalatel kaljuseintel. Tavaliselt korjavad nad saaki puude okstelt ja saavad lennu ajal juua tiikide ja basseinide pinnalt. Pärast toitmist naasevad nad ööbimispaikadesse seedima ja võivad enne koitu teha teise toiduotsimise. Townsendi suurkõrvalised nahkhiired on tunnistatud ka üheks tõhusamaks 'toiduspetsialistiks' Põhja-Ameerikas, kelle toidus on üle 80% ööliblikatest. Koipopulatsioonide olemasolu ja suurus on olulised tegurid mis tahes populatsiooni jätkusuutlikkusesCorynorhinus townsendii.(Adams, 2003; Burfod ja Lacki, 1995; Dodd et al., 2008; Hill ja Smith, 1984; Lacki jt, 2007)

  • Esmane dieet
  • lihasööja
    • putuktoiduline
  • Loomsed toidud
  • putukad

Kisklus

Townsendi suurkõrvaliste nahkhiirte öised harjumused, nende lennuvõime ja raskesti ligipääsetavates ööbimiskohtades viibimine muudavad nad enamiku kiskjate jaoks ebatõenäoliseks saagiks. Öised röövlinnud, maod ja rotid püüavad aeg-ajalt suurkõrvalisi nahkhiiri. Konkreetsete röövloomade aruannete hulka kuuluvad Vaikse ookeani gopher maod (Pituophis catenifer catenifer), kodukassid (Kass) ja pesukarud (Procyon lotor). California uuring koloonia kohtaCorynorhinus townsendiimahajäetud mitmekorruselises majas elama asunud Rattus rattus> teatas koloonias saagiks sattumisest ning nahkhiirte ööbimiskohale kõige lähemal asuvatest sarikatest avastati nende näriliste jäljed ja märgid. Kiskja poolt ohustatud kolooniad võivad kasutada hoiatavaid häälitsusi, mis varieeruvad valjuhäälsetest hüüdest kuni säutsumiseni.(Barbour ja Davis, 1969; Fellers, 2000; Fenton, 1985; Gruver ja Keinath, 2006)

Ökosüsteemi rollid

Kõige tavalisemad parasiidid, mida leidubCorynorhinus townsendiion perekonnast pärit parasiitkärbsedStreblidae. Need kärbsed on suured, kollased ja väga nähtavad. Nad kasutavad nahkhiiri peremeestena aastaringselt. Lääne populatsioonidelt on leitud ka teist tüüpi tiibadeta kärbseid, kes pärinevad perekonnastNycteribiidae.Lestadon levinud kõigis populatsioonides.Corynorhinus townsendiijagage ööbimiskohti mõnikord teiste liikidega, sealhulgas Rafinesque'i suurkõrvaliste nahkhiirtega (Corynorhinus rafinesquii) lõunapoolsetes populatsioonides, idapoolsetes pipistrellides (Pipistrellus subflavus), põhja-pikkkõrva müoot (Myotis) ja idapoolse väikese jala müoos (Myotis leibii). Metsrotid (Neotoom) leidub mõnikord ka nende nahkhiirte ööbimisaladel.Corynorhinus townsendiipopulatsioonid aitavad koide populatsioone tõrjuda, kuna nad on ööliblika toitumisspetsialistid.(Barbour ja Davis, 1969; Chapman, 2007; Hill ja Smith, 1984)

Kommensaalne/parasiitliik
  • lestad (akari)
  • streblid lendab (Streblidae)
  • nahkhiir lendab (Nycteribiidae)

Majanduslik tähtsus inimestele: positiivne

Vaieldamatult kõige äratuntavam kasu, mida inimesed saavad nende olemasolustCorynorhinus townsendiion kahjuritõrje. Nad on eriti tõhusad ööliblikate röövloomad. Tänu sellele on putukatest tingitud keskkonna- ja põllumajanduskahju vähem. Mõnes piirkonnas on nad olulised hävitavate mustlaste ööliblikate kiskjad (Lymantria dispar).(Hill ja Smith, 1984; Mohr, 1976)

  • Positiivsed mõjud
  • teadus ja haridus
  • toodab väetist
  • kontrollib kahjurite populatsiooni

Majanduslik tähtsus inimestele: negatiivne

Kuigi on levinud arvamus, et nahkhiired on haiged ja ohtlikud loomad, on see suures osas ekslik. Nahkhiired võivad kanda marutaudi ja histoplasmoosi, mis võivad nakatada inimesi ja teisi soojaverelisi liike, kuid teated haiguse edasikandumisest inimestele on haruldased. Nahkhiirtega on seostatud baktereid, seeni, viiruseid ja mükootilisi aineid ning nad võivad olla peremeheks paljudele endo- ja ektoparasiitorganismidele. 2001. aastal teatas Haiguste Tõrje Keskus, et 17,2% kõigist marutaudijuhtumitest olid nahkhiired, marutaudi levimuse kohta liigisiseselt hinnangud puuduvad.Corynorhinus townsendii. KuigiCorynorhinus townsendiiei ela üldiselt inimpopulatsioonide läheduses, nende esinemine inimstruktuurides võib halvendada kanalisatsiooni ja varitsemiskoha struktuurikvaliteeti. Väljaheidete kogunemine ning parasiitide ja bakterite esinemine kujutab endast tõelist terviseriski varjamispaika sattunud inimestele. Suurimateks probleemideks näib aga olevat koloonia tekitatav müra ja ebamugavused kogunenud väljaheitega.(de Magalhaes et al., 2005; Gruver ja Keinath, 2006; Hill ja Smith, 1984; Mohr, 1976)

  • Negatiivsed mõjud
  • vigastab inimesi
    • kannab inimese haigusi

Kaitsestaatus

Corynorhinus townsendiiPaljud allikad tunnistavad seda ohustatud liigiks, kuigi sellel on ülemaailmne ilmselt turvaline auaste. Selle madal taluvus inimeste häirimise suhtes põhjustab sageli kogu koloonia ümberpaigutamist, kui see katkeb, eriti talveunerežiimi ajal. Inimeste viibimine nende keskkonnas võib suurkõrvalistele nahkhiirtele nii stressi tekitada, et häirimise tagajärjel võib suremus suureneda. Seetõttu võtavad paljud rahvuspargid ja muud kaitsealused maad ettevaatusabinõusid, et hoida ära nende maal elavate populatsioonide häirimist, asetades hoiatussildid väljapoole puhkekoopaid või muid kohti. Mõned on paigaldanud metallväravad, mis takistavad inimestele läbipääsu, kuid võimaldavad nahkhiirtel vabalt oma koobastesse sisse ja välja liikuda.

Mahajäetud kaevandustes ööbivaid elanikke ähvardab nende kaevanduste lammutamine. Kaevandusšahti maetakse elusalt varjavad nahkhiired. Teadlased on astunud samme, et töötada koos kaevandusettevõtetega tagamaks, et enne šahtide hävitamist ei eksisteeriks populatsioone, ja kui populatsioonid on olemas, asetavad nad tavaliselt šahti sissepääsu kohale restid, mis on sarnased nendega, mida kasutatakse koobasalade kaitsmiseks. Kuigi nende ööbimiskohtade kaitse on võtmetähtsusega,Corynorhinus townsendiivajab kaitset ka metsaaladele, kus nad toitu otsivad. Metsade hävitamine on suurkõrvaliste nahkhiirte jaoks tõeline probleem.(Chapman, 2007; Hill ja Smith, 1984; Kunz ja Racey, 1998)

Põhja-Ameerika parasvöötme nahkhiiri ähvardab nüüd seenhaigus, mida nimetatakse valge nina sündroomiks. See haigus on laastanud Põhja-Ameerika idaosa nahkhiirte populatsioone talveunepaikades alates 2007. aastast. Seene Geomyces destructans kasvab kõige paremini külmades ja niisketes tingimustes, mis on tüüpilised paljudele nahkhiirte hibernaculadele. Seen kasvab talveunes nahkhiirte kehal ja mõnel juhul tungib sinna ning näib põhjustavat talveunest tingitud häireid, põhjustades oluliste ainevahetusressursside kurnavat kaotust ja massilisi surmasid. Mõnes talveunepaigas on suremus olnud isegi 90%. Kuigi praegu puuduvad teatedCorynorhinus townsensiisuremus valge nina sündroomi tagajärjel, levib haigus jätkuvalt üle Põhja-Ameerika läände.(Cryan, 2010; National Park Service, Wildlife Health Center, 2010)

Muud kommentaarid

Townsendi suurkõrvad nahkhiired olid varem tuntud kuiPlecotus townsendii.

Kaastöölised

Tanya Dewey (toimetaja), Animal Agents.

Jen Sullivan (autor), Radfordi ülikool, Karen Powers (toimetaja, juhendaja), Radfordi ülikool.