Neofelis udupilv leopard

Autor Katie Holmes

Geograafiline ulatus

Pilvised leopardid,Neofelis nebulosa, leidub Himaalajast lõuna pool Nepalis, Bhutanis ja mõnes Kirde-India piirkonnas. Myanmar, Lõuna-Hiina, Taiwan, Vietnam, Laos, Kambodža, Tai ja Mandri-Malaisia ​​moodustavad selle geograafilise levila lõunaosad. Tuvastatakse kolm alamliiki, mis asuvad levila erinevates piirkondades.Neofelis nebulosa udukoguleidub Lõuna-Hiinast Mandri-Malaisiani;Neofelis nebulosa brachyuraelas varem Taiwanis, kuid on nüüdseks arvatavasti välja surnud; jaNeofelis nebulosa macrosceloidesleidub Myanmarist Nepalini. Kuni viimase ajanineofelis diardiklassifitseeriti alamliigiksNeofelis nebulosa, kuid molekulaarseid tõendeid uurivad teadlased peavad seda nüüd eraldi liigiks.neofelis diardielab Borneo ja Sumatra saartel.(Buckley-Beason et al., 2006; Sunquist ja Sunquist, 2002)

  • Biogeograafilised piirkonnad
  • idamaine
    • emakeelena

Elupaik

Pilvised leopardid asuvad troopilistes metsades kuni 3000 meetri kõrgusel. Nad on väga puised, kasutavad puid peamiselt puhkamiseks ja ka jahipidamiseks. Küll aga veedavad nad maa peal jahti pidades rohkem aega, kui algselt arvati. Pilvilisi leoparde nähakse kõige sagedamini esmases igihaljas troopilises metsas, kuid neid on nähtud ka muudes elupaikades, nagu sekundaarne mets, raiutud mets, mangroovisoo, rohumaa, võsa, kuiv troopiline mets ja ranniku lehtpuumets.(Beacham ja Beltz, 1998; Clouded Leopard, Neofelis nebulosa, 1996; Sunquist ja Sunquist, 2002)



  • Elupaigapiirkonnad
  • troopiline
  • maapealne
  • Maapealsed bioomid
  • savann või rohumaa
  • metsa
  • vihmamets
  • võsa metsa
  • mäed
  • Märgalad
  • soo
  • Vahemiku kõrgus
    0 kuni 3000 m
    0,00 kuni 9842,52 jalga

Füüsiline kirjeldus

Nende karvkatte iseloomulikud pilvekujulised märgid muudavad pilved leopardid eksimatuks. Karusnahka on tähistatud taustast tumedamat värvi elliptiliste laikudega ja iga laigu tagumine serv on osaliselt raamitud musta värviga. Laigud asuvad taustaväljal, mis varieerub kollakaspruunist tumehallini. Koon on valge ning otsmikul ja põskedel on tahked mustad täpid. Ventraalne külg ja jäsemed on tähistatud suurte mustade ovaalidega. Kõrvade tagant jooksevad kaks kindlat musta riba piki kuklaosa alla abaluude ja põõsas, paks saba on mustalt rõngastatud. Noorloomadel on külgmised laigud tahked, mitte hägused. Need muutuvad selleks ajaks, kui loom on umbes kuus kuud vana.



Täiskasvanud kaaluvad tavaliselt 18–22 kilogrammi ja seisavad õla juures 50–60 sentimeetrit. Pea-keha pikkus on 75–105 sentimeetrit ja saba pikkus 79–90 sentimeetrit, mis on peaaegu sama pikk kui keha ise. Hägustunud leopardidel ei esine märgatavat seksuaalset dimorfismi, kuigi emased on veidi väiksemad. Jalad on teistega võrreldes suhteliselt lühikesedfelids, mille tagajäsemed on pikemad kui esijäsemed. Pahkluudel on lai liikumisulatus ning jalad on suured ja polsterdatud sissetõmmatavate küünistega. Nagu ka teistel pereliikmetelFelidae, raadius ja küünarluu ei ole kokku sulatatud, mis võimaldab liikumisel suuremat sõltumatust. Pilvistel leopardidel on digitaalne hoiak.

Kolju on teiste kassidega võrreldes pikk ja kitsas ning sellel on hästi arenenud harjad, mis toetavad lõualuu lihaseid. Pilvistel leopardidel on kasside pea ja keha suuruse suhtes pikimad hambahambad; kihvad võivad ulatuda nelja sentimeetrini või pikemaks. Premolaaride ja purihammaste vahel on lai diasteem ning inimestel on sageli puudu esimene premolar.



Ninapadi on roosa ja sellel on mõnikord väikesed mustad täpid ning kõrvad on lühikesed ja ümarad. Silma iiris on tavaliselt pruunikaskollane või hallikasroheline ning pupillid tõmbuvad kokku vertikaalseteks piludeks.(Beacham ja Beltz, 1998; 'Clouded Leopard, Neofelis nebulosa', 1996; Sunquist ja Sunquist, 2002; 'About the Clouded Leopard', 2008)

  • Muud füüsilised omadused
  • endotermiline
  • homoiotermiline
  • kahepoolne sümmeetria
  • Seksuaalne dimorfism
  • isane suurem
  • Vahemiku mass
    11 kuni 23 kg
    24,23 kuni 50,66 naela
  • Keskmine mass
    18-22 kg
    nael
  • Vahemiku pikkus
    123 kuni 200 cm
    48,43 kuni 78,74 tolli
  • Keskmine pikkus
    154-195 cm
    sisse

Paljundamine

Kõik, mis on teada hägustunud leopardi paaritumiskäitumise kohta, pärineb vangistuses peetavate loomade vaatlustest. Teadmiste puudumine loodusliku paaritumiskäitumise kohta on muutnud nende loomade vangistuses aretamise äärmiselt keeruliseks. Korraldatud paaritumiskohtumised loomaaedades lõpevad sageli kahe isendi vahelise agressiooniga ja isane tapab emase sageli hammustusega kuklasse. Sel põhjusel usuvad paljud eksperdid, et isase ja emase sobivus on produktiivseks paaritumiseks oluline. Kõige edukamad paaritused on toimunud isase ja emase vahel, keda kasvatati koos vaid mõne nädala vanuselt. Teadlased aga ei usu, et hägune leopardid on looduses monogaamsed. Loomaaedades toimub paaritumine tavaliselt detsembrist märtsini, kuid see võib toimuda igal ajal aastaringselt. Kuna pilved leopardid asuvad troopilistes elupaikades, võib looduses sigimine olla vähem hooajaline. Paarituspaar paaritub mitu korda mitme päeva jooksul. Isane haarab emasest tavaliselt enne sissejuhatust hammustusega kuklasse ja emane kostab sissejuhatuse korral häält. Looduses kasutavad pilvised leopardid kõrgendatud alasid, et edastada pikka oigavat kõnet, mis liigub hästi. Seda kõnet kahtlustatakse olevat paarituskõne, kuid see võib olla hoopis territoriaalne kõne.(Sunquist ja Sunquist, 2002; 'About the Clouded Leopard', 2008)

Vangistuses peetavate leopardi tiinusperiood kestab tavaliselt 88–95 päeva, kuigi see võib kesta 85–109 päeva. Emased sünnitavad kõige sagedamini kaks kassipoega tiinuse kohta, kuid dokumenteeritud on ka ühest kuni viiest kassipojast koosnevaid pesakondi. Kassipojad sünnivad suurte täppidega, mis on iseloomulikud nende täiskasvanud kaaslastele, kuid need laigud on kuni umbes kuue kuu vanuseni täiesti mustad. Vastsündinud kassipoeg kaalub olenevalt pesakonna suurusest 140–280 grammi. Kassipojad avavad oma silmad esmakordselt kahe kuni üheteistkümne päeva vanuselt. Pilvised leopardikassipojad hakkavad kõndima 20 päeva vanuselt ja nad saavad puude otsa ronida juba kuue nädala vanuselt. Nad hakkavad liha sööma 7–10 nädala vanuselt ja nad võõrutatakse varsti pärast seda 10–14 nädala vanuselt. On teatatud, et hägune leopardkassipojad on võimelised tapma kanu 10 nädala vanuselt. Loomaaedades võetakse kassipojad tavaliselt ema juurest ära, et neid käsitsi kasvatada, kuid looduses jäävad kassipojad tavaliselt ema juurde umbes kümneks kuuks. Emaste leopardide sündidevahelisest intervallist on vähe teada. Vangistuses peetavate kasside sündide vaheline aeg on olnud 10 kuni 16 kuud. Vangistuses olevad pilved leopardid saavad suguküpseks 20–30 kuu vanuselt, keskmiselt 23–24 kuu vanuselt.(Beacham ja Beltz, 1998; 'Clouded Leopard, Neofelis nebulosa', 1996; Sunquist ja Sunquist, 2002; 'About the Clouded Leopard', 2008)



  • Peamised paljunemisomadused
  • iteropaarne
  • hooajaline aretus
  • aastaringne aretus
  • gonokooriline / gonokoristlik / kahekojaline (sood lahustuvad)
  • seksuaalne
  • elujõuline
  • Sigimisintervall
    Vangistuses peetavate kasside paaritumise vaheline aeg on olnud 10–16 kuud.
  • Paaritumis hooaeg
    Vangistuses toimub paljunemine tavaliselt detsembrist märtsini, kuid see võib toimuda aastaringselt.
  • Järglaste arv
    1 kuni 5
  • Keskmine järglaste arv
    2
  • Keskmine järglaste arv
    2
    AnAge
  • Tiinusperioodi vahemik
    85 kuni 109 päeva
  • Keskmine rasedusaeg
    88-95 päeva
  • Vahemikus võõrutusvanus
    10 kuni 14 nädalat
  • Keskmine aeg iseseisvumiseks
    10 kuud
  • Vanusevahemik seksuaal- või reproduktiivküpsuses (naine)
    20 kuni 30 kuud
  • Keskmine vanus seksuaal- või reproduktiivküpsuses (naine)
    23-24 kuud
  • Vanusevahemik seksuaal- või reproduktiivküpsuses (mees)
    20 kuni 30 kuud
  • Keskmine vanus seksuaal- või reproduktiivküpsuses (mees)
    23-24 kuud

Pärast paaritumist eralduvad isas- ja emased leopardid ning isane ei osale järglaste kasvatamises. Rasedusperiood on tavaliselt 88–95 päeva. Emane näib olevat rase alles kolmandal trimestril, sel ajal muutuvad tema kõht ja rinnanibud suuremaks. Kui kassipojad sünnivad, lakub ema neid, et need oleksid puhtad ja soojad. Ta jätkab nende puhastamist, kuni nad õpivad seda ise tegema. Pole teada, kus emane jahipidamise ajal poegi hoiab, kuid tõenäoliselt peidab ta nad tiheda taimestiku sisse. Emased toodavad kassipoegadele piima, mis on nende ainus toitumisallikas kuni 7–10 nädala vanuseni. Nad on täielikult võõrutatud, kui nad on 10–14 nädala vanused. Kuni nad on umbes 10 kuu vanused, varustab ema neile saaki, kuni nad kasvavad ja õpivad ise jahti pidama. Selles vanuses jätavad nad oma emad, et leida oma territooriume.(Kitchener, 1991; Sunquist ja Sunquist, 2002; 'About the Clouded Leopard', 2008; Turner, 1997)

  • Vanemate investeering
  • altricial
  • eelväetamine
    • varustamine
    • kaitstes
      • naissoost
  • eelkoorumine/sünd
    • varustamine
      • naissoost
    • kaitstes
      • naissoost
  • enne võõrutamist/väljalendu
    • varustamine
      • naissoost
    • kaitstes
      • naissoost
  • iseseisvuse eel
    • varustamine
      • naissoost
    • kaitstes
      • naissoost
  • alaealiste õppimise pikem periood

Eluiga / pikaealisus

Metsikute leopardide keskmine eluiga on hinnanguliselt 11 aastat. Loomaaedades on registreeritud eluiga kuni 17 aastat, keskmiselt 13–15 aastat. Metsikute hägustunud leopardide eluiga piirab jahipidamine või elupaikade hävitamine inimeste poolt. Pilvised leopardid jagavad osa oma geograafilisest levialast ka suuremate kiskjatega, kes tapavad potentsiaalseid konkurente, näitekstiigridvõileopardid. Pilvised leopardid võivad sel põhjusel veeta palju aega puudel. Uuringuid ei ole läbi viidud haiguste kohta, mis võivad hägustunud leopardi eluiga piirata. Teadmata on ka teiste hägustunud leopardide surmade arv.(Beacham ja Beltz, 1998; Clouded Leopard, Neofelis nebulosa, 1996; Sunquist ja Sunquist, 2002)

  • Keskmine eluiga
    Seisund: metsik
    11 aastat
  • Vahemiku eluiga
    Seisund: vangistus
    17 (kõrge) aastat
  • Keskmine eluiga
    Seisund: vangistus
    13-15 aastat
  • Keskmine eluiga
    Seisund: metsik
    11 aastat
  • Tüüpiline eluiga
    Seisund: vangistus
    17 (kõrge) päeva
  • Keskmine eluiga
    Seisund: vangistus
    13-15 päeva

Käitumine

Häguliste leopardide käitumise kohta looduses on vähe teada, kuigi oletusi tehakse vangistuses peetavate loomade vaatluste põhjal. Neid peetakse salajasteks ja harva nähtud puuküttideks, kes on kõige aktiivsemad öösel, kuigi need omadused on erinevad. Suured jalad, lühikesed jalad ja pikk saba muudavad hägused leopardid puumetsades elamiseks hästi kohanenud. Nad on puudel väga osavad ja neid on täheldatud akrobaatilistes tegevustes, nagu näiteks aeglaselt puutüvedest pea ees alla ronimine, horisontaalsetel okstel liikudes tagurpidi rippumine ja okste küljes rippumine, kasutades ainult tagajalgasid. Pilvised leopardid on võimelised puude otsas jahti pidama, saades linde, ahve ja närilisi. Pilvised leopardid ei ole rangelt puukütid, nad võivad veeta rohkem aega puudel puhates kui jahti pidades. Arvatakse, et puude kasutamine varjupaigana on vahend Aasia troopilistes metsades leiduvate maapealsete kaanide eest põgenemiseks; nad kaitsevad neid kasse ka suuremate kiskjate eest, ntleopardidjatiigrid. Aeg, mille pilves leopardid puudel veedavad, võib erinevates elupaikades erineda. Nad jälitavad saaki nii puudel kui ka maapinnal vaikselt jälitades ja seejärel kiiresti hüpates. Ööpäevast aktiivsust on täheldatud nii metsikutel kui vangistuses peetavatel kassidel; seetõttu ei pruugi pilved leopardid olla ainult öised. Igapäevased aktiivsusmustrid varieeruvad tõenäoliselt sõltuvalt röövloomade tegevusharjumustest erinevates piirkondades ja inimtegevuse mahust teatud piirkondades. Looduslike häguleopardide sotsiaalsetest süsteemidest pole midagi teada, tõenäoliselt on tegemist üksikute loomadega. Koos leitud isane ja emane moodustavad tõenäoliselt paarituspaari, mis tulevad kokku ainult sigimiseks. Samuti võib näha emast poegadega.(Beacham ja Beltz, 1998; Sunquist ja Sunquist, 2002; Turner, 1997)



  • Peamised käitumisviisid
  • puistu
  • skanseeriv
  • päevane
  • öine
  • hämarus
  • liikuv
  • istuv
  • üksildane
  • territoriaalne
  • Vahemiku territooriumi suurus
    30–40 km ^ 2

Koduvahemik

Kagu-Aasia rahvusparkides läbiviidud raadiotelemeetriauuringud on leidnud, et isas- ja emasloomade leopardid on sarnase suurusega. Tüüpilise hägune leopardi territoorium on 30–40 ruutkilomeetrit ja tugevalt kasutatud südamiku pindala on 3–5 ruutkilomeetrit. Meeste ja naiste kodupiirkonnad kattuvad oluliselt.('Clouded Leopard, Neofelis nebulosa', 1996)

Suhtlemine ja taju

Nagu teisedkifelids, pilvistel leopardidel on terav nägemine, samuti hea haistmis- ja kuulmismeel. Vangistuses olevad hägune leopardid märgistavad oma territooriume puude küünistamise, uriinipihustamise, kraapimise ja pead hõõrudes, mis kõik on tüüpilised lõhnamärgistamise käitumised. Vangistuses peetavate loomade häälitsused on pereliikmetele iseloomulikudFelidae, mis hõlmavad urisemist, müksutamist, susisemist ja sülitamist. Pilvised leopardid ei nurise, kuid nad teevad teiste inimestega sõbralikult suhtlemisel madala intensiivsusega norskamist, mida nimetatakse prusteniks. Pilvised leopardid,tiigrid,lumeleopardid, jajaaguaridon ainsad kassid, kes seda tüüpi häälitsusi kasutavad. Neil on ka pikk oigav kõne, mida on kuulda kaugelt. Selle kõne eesmärk on teadmata, kuid vaatlejad arvavad, et see on eri territooriumidel elavate loomade vahelise suhtluse vorm, võib-olla paarituskõnena või teiste kasside hoiatamiseks nende territooriumilt eemale. Pilvistel leopardidel on koonul ka vibrissid, mis tuvastavad puutetundlikke stiimuleid, eriti öösel.(Sunquist ja Sunquist, 2002)



  • Suhtluskanalid
  • visuaalne
  • puudutada
  • akustiline
  • keemiline
  • Muud suhtlusviisid
  • lõhna jäljed
  • Tajumise kanalid
  • visuaalne
  • puudutada
  • akustiline
  • keemiline

Toitumisharjumused

Häguliste leopardite toitumiskäitumise kohta on vähe teada. Nagu teisedki kassid, on nad karmid lihasööjad. Nad on ka üksildased jahimehed, kes püüavad linde, kalu, ahve, hirvi ja närilisi. Saagiliikide hulka kuuluvadargus faasan,kännu-saba-makaak,aeglane loris,hõbedase lehega ahv,sambale,hirved,India muntjac,väiksem hiir-hirv,Metssiga,habemega siga,malai pangoliin,Indohiina maa-orav,Aasia harjasaba-siga, jamaskeeritud palmiga tsiivet. Samuti on teada, et nad tapavad koduloomi, sealhulgas vasikaid, sigu, kitsi ja kodulinde. Looduslike häguleopardide väljaheidetest on leitud kalajäänuseid. Pilvised leopardid tapavad saagi kaela tagaosa hammustusega, mis lülisammast klõpsatab. Nad tõmbavad liha rümba küljest lahti, pusstades liha selle lõikehammaste ja suurte kihvadega ning tõutades seejärel pead järsult tagasi.(Beacham ja Beltz, 1998; 'Clouded Leopard, Neofelis nebulosa', 1996; Sunquist ja Sunquist, 2002; 'About the Clouded Leopard', 2008)

  • Esmane dieet
  • lihasööja
    • sööb maismaaselgroogseid
    • kalasööja
  • Loomsed toidud
  • linnud
  • imetajad
  • kala

Kisklus

Pilviste leopardide peamised kiskjad on inimesed, kes kasutavad koeri nende jälgimiseks ja nurka ajamiseks. Sel põhjusel väldivad pilves leopardid inimesi ja neid leidub harva inimasustuse läheduses. Pilvised leopardid jagavad suure osa oma levilasttiigridjaleopardid. Nendel ühistel aladel näivad hägused leopardid olevat metsalisem ja öise eluviisiga. Selle põhjus on dokumenteerimata, kuid teadlased kahtlustavad, et tiigrid ja leopardid tapavad häguseid leoparde konkurentsi kõrvaldamiseks. Seetõttu on pilves leopardid öösel aktiivsemad ja veedavad rohkem aega puudel, et neid suuri kiskjaid vältida. Nende mustriline karvkate toimib kamuflaažina, kui nad oma saaki jälitavad ja püüavad teiste kiskjate eest varjatuks jääda.(Beacham ja Beltz, 1998; Kitchener, 1991; Sunquist ja Sunquist, 2002; 'About the Clouded Leopard', 2008)

  • Kiskjatevastased kohandused
  • salapärane

Ökosüsteemi rollid

Pilvised leopardid on oma levila üks suurimaid kiskjaid, eriti seal, kus tiigreid ja leoparde pole. Nad mängivad rolli röövliikide populatsioonide kontrollimisel, mis piirab tõhusalt nende populatsioonide mõju ökosüsteemile. Näiteks saagiks saadeshirvedja hoides populatsiooni suurust madalana, hoiavad hägused leopardid taimepopulatsioonide liigset stressi. Nagu kõik teised imetajad, võivad hägune leopardid olla peremeesteks paljudele siseparasiitidele ja ka ektoparasiitidele. Siseparasiitide hulka, mida leidub hägustunud leopardi väljaheites, kuuluvad maksaleibused (Dicrocoeliidae), sooletõbi (Echinostomatidae),Paragonimus westermanni,Gnathostoma spinigerum, pseudofülliidi tsestoodid (Pseudofüllidea), tsüklofüllide paelussid (Mesocestoididae,Hymenolepididae,Taeniidae),Toxoplasma gondii,Mammonogamus,Toxascaris,Oncicola,Sarkotsüst, jaGiardia. Paljud neist parasiitidest on tõenäoliselt saadud saakloomadelt. Pilves leopardi ektoparasiitide hulka kuuluvad mitmed puugiliigid:Amblyomma testudinarium,Haemaphysalis asiatica,Haemaphysalis hystricis,Haemaphysalis semermis,Rhipicephalus haemaphysaloides, jaIxodes granulatus.(Beacham ja Beltz, 1998; Grassman et al., 2004; Patton ja Rabinowitz, 1994; Sunquist ja Sunquist, 2002)

koera kiusama
Kommensaalne/parasiitliik

Majanduslik tähtsus inimestele: positiivne

Pilvilisi leoparde on palju kütitud nende karvade pärast, mida võib metsloomade mustalt turult osta. Nahkade salakaubavedu Mandri-Hiinast on suurenenud, kuna Taiwanis on taastunud nõudlus hägustunud leopardinahkade järele. Enne Taiwani hõimurahvaste ristiusku pöördumist kasutati tseremooniatel häguseid leopardinahka ja jahimeest peeti nende loomade tapmise eest kangelaslikuks. Tänapäeval on hägune leopardinaha omamine mõnes Aasia riigis meeste seas staatusesümbol. Ametivõimud on leidnud karusnahku müügiks paljudel Kagu-Aasia mandriosa turgudel. Traditsioonilises meditsiinis kasutatakse endiselt kehaosi, eriti küüniseid, hambaid ja luid. Pilvine leopard ilmub aeg-ajalt Aasia tipprestoranide menüüdesse. Lisaks kaubeldakse elusloomadega illegaalselt lemmikloomadena.(Beacham ja Beltz, 1998; 'Clouded Leopard, Neofelis nebulosa', 1996; Sunquist ja Sunquist, 2002; 'About the Clouded Leopard', 2008)

  • Positiivsed mõjud
  • lemmikloomakaubandus
  • toit
  • kehaosad on väärtusliku materjali allikas

Majanduslik tähtsus inimestele: negatiivne

Kuna põllumaad jätkavad hägustunud leopardi elupaikade tungimist, on kariloomadele suunatud hägune leopardi rünnakute esinemissagedus suurenenud. Pilvised leopardid saagivad vasikaid, kitsi, sigu ja kodulinde. Külaelanikud kasutavad mürki, et tappa röövloomi, näiteks häguseid leoparde.(Beacham ja Beltz, 1998; 'Clouded Leopard, Neofelis nebulosa', 1996; Sunquist ja Sunquist, 2002; 'About the Clouded Leopard', 2008)

Kaitsestaatus

Pilvise leopardi populatsiooni staatuse kohta on vähe teada, kuna tegelikku populatsiooni hinnangut on raske saada. Peamine oht hägustunud leopardipopulatsioonidele on elupaikade kadumine metsade raadamise tõttu põllumajanduslikel eesmärkidel. Inimesed jahivad häguseid leoparde nende karvade ja hammaste pärast, samuti traditsioonilises meditsiinis ja kulinaariatööstuses kasutamiseks. IUCNi poolt 1991. aastal Kagu-Hiinas läbi viidud uuringus oli hägune leopardinahk mustal turul levinud. Taiwanlased ostavad kõige rohkem häguseid leoparditooteid ja Taiwani häguleopardi alamliike (Neofelis nebulosa brachyura) arvatakse olevat seetõttu välja surnud. CITES on keelustanud hägustunud leoparditoodetega kauplemise alates 1975. aastast. Nüüd kaitsevad seadused häguseid leoparde suuremas osas nende levilast. Jaht on rangelt keelatud Bangladeshis, Bruneis, Hiinas, Indias, Indoneesias, Malaisias, Myanmaris, Nepalis, Taiwanis, Tais ja Vietnamis; jahindus on Laoses reguleeritud. IUCN loetleb pilvede leopardid haavatavatena ja nad on loetletud ka USA ohustatud liikide seaduse alusel, mis keelab USA-s looma mis tahes osaga kauplemise. Sellegipoolest ei vähenda pilvede leopardi küttimise keeld ilmtingimata nõudlust ning karusnahkade müügist on teatatud Myanmari, Laose, Vietnami, Kambodža, Nepali ja Tai linnaturgudel. Pilves leoparde kiusavad taga põllumehed, kes tunnevad, et nende kariloomad on ohus. Metsade hävitamine on populatsioonid killustunud, suurendades kogu liigi vastuvõtlikkust nakkushaigustele ja looduskatastroofidele. Nepalis, Malaisias ja Indoneesias on tehtud jõupingutusi rahvusparkide rajamiseks, et säilitada hägustunud leopardipopulatsioone. Kahjuks on nende tabamatu olemuse ja tihedate metsaelupaikade tõttu andmed parkides tegelikult säilinud arvukuse kohta piiratud ja võib-olla ebatäpsed.(Beacham ja Beltz, 1998; 'Clouded Leopard, Neofelis nebulosa', 1996; Sunquist ja Sunquist, 2002; 'About the Clouded Leopard', 2008)

Muud kommentaarid

Pilvise leopardi alamliik,Neofelis nebulosa diardi, peetakse nüüd eraldi liigiks,neofelis diardi. Neid leidub Borneol.(Buckley-Beason et al. 2006)

Kaastöölised

Katie Holmes (autor), Michigani Ülikool-Ann Arbor, Phil Myers (toimetaja, juhendaja), Zooloogiamuuseum, Michigani Ülikool-Ann Arbor.